Vepřové kostky s hořčicí

Hanysska Kuchařka: Hanysska

Doba přípravy: 95 minut 4 porce Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

500 g vepřového plecka
2 lžíce sádla
3 cibule
2 lžičky sladké papriky
2 lžíce plnotučné hořčice
1/2 Masoxu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibulku osmažíme dozlatova.

  2. Přidáme maso a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme a zasypeme paprikou.

  3. Podlijeme trochou vody a necháme asi 10 minut probublávat na mírném ohni.

  4. Vložíme Masox a mícháme, dokud se nerozpustí, přidáme hořčici, podlijeme vodou, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme doměkka.

  5. Přilijeme vodu podle množství, kolik chceme omáčky, uvedeme do varu.

  6. Zahustíme rozmíchanou moukou s vodou. Dochutíme solí a pepřem.

  7. Necháme důkladně provařit. (V tlakovém hrnci hotovo za 30 minut)

Poznámka

Jako příloha se hodí nejlépe rýže, ale občas dělám i brambory.

Někdy přidám 2 dl světlého piva před dušením.

Mám jednu šikovnou vychytávku, večer nakrájím maso na kostky, trochu osolím, opepřím, kápnu trochu oleje, promíchám a nechám v lednici do druhého dne. Minimálně o 15 minut to zkrátí dušení masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 130 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kostky s hořčicí

  • NoxLenicka NoxLenicka

    Dnes zkouším poprvé tak snad bude doma chutnat :-):-)

    Odpovědět

  • Hanysska Hanysska(autorka receptu)

    alena hasenkopfova: děkuji, moc mě potěšilo, že chutnalo :-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Já mám masox v jídle ráda, vůbec mi nevadí. Prostě každého volba.

    Odpovědět

  • alena hasenkopfova alena hasenkopfova(neregistrovaná)

    Dnes jsem skusila uvarit a je to dobruta:yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Hanysska: Myslíte že trávím volný čas tím, že vyhledávám recepty s masoxem a kritizuju je? :D Ani na vašem receptu jsem masox nezkritizovala, jenom píšu že podle mě kazí chuť jídla, ale je to každého věc....

    Odpovědět

  • Hanysska Hanysska(autorka receptu)

    Petra:
    Našla jsem tu víc receptů kam přidávají masox, ale vás jako kritika jsem tam nenašla, nu což, jeden nemůže všechno stihnout :-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    casino, když už jste takový puntičkář, tak rozuměl... ;-) masox má podle mě hroznou chuť tak jako tak, ale je to každého volba;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Hanysska:
    Já tomu rozumněl tak, že s tím masoxem to platí obecně:-) Zkoušet to tedy nebudu... :-8

    Odpovědět

  • Hanysska Hanysska(autorka receptu)

    casino:
    Tam jde hlavně o to, že masox v základu nepřehluší tu hořčici, kdežto rozpuštěný ve vodě chutná jako kdyby do jídla bylo nalito půl skleničky magi, nic víc (aspoň mě to tak chutná). :-/

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    :-D Názvu jsem si nevšimla, omluva převeliká :-8

    Odpovědět

  • casino casino

    Hanysska:
    No, "masox" používám. Sice občas, ale rád:-8 Někdy ho dám do základu, jindy rozpuštěný ve vodě. Ale že by to chutnalo pokaždé jinak, tak to jsem nepostřehl:-O
    (recepty si běžně neukládám, ale tento uložím a příležitostně uvařím vedle sebe stejná jídla s masoxem tak i tak...);-)

    Odpovědět

  • Hanysska Hanysska(autorka receptu)

    Petra:vepřové kostky se fakt na plátky ani v celku dělat nedají. Jinak s tou solí máš asi pravdu, ale masox má úplně jinou chuť když ho dáš hned do základu, pokud se rozpustí ve vodě, (je jedno v jakém množství) a pak se přidá do vaření, tak se to jídlo opravdu jíst nedá.:-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    jarda to řekl za mě (šlo o tu vodu). Btw: kdyby k receptu nebyla fotka, tak člověk ani neví zda maso na plátky, na kostičky nebo nedejbože vcelku :)) Jinak s tou vychytávkou moc nesouhlasím, solit maso den předem... vytáhne to z masa šťávu. o masoxu nemluvím, ten pohřbí všechna jídla, ale to je každého věc ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    jarda Kadic:
    Taky maso na guláš restuji (víceméně ze zvyku), je to lepší na barvu omáčky, ale na výslednou chuť, či dokonce šťavnatost masa jak se leckdy zdůrazňuje, to vliv nemá ;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    casino:Restovat,či nerestovat,to je otázka.....já restuji,ale měl jsem známého,Maďara,ten naházel do hrnce cibuli zároveň s masem,zasypal paprikou........:-O;-);-)a jeho guláše z tech samých surovin,co mám já,byly....no něco:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: veprove kostky na horcici vepřové na hořčici veprove kostky vepřové maso na hořčici vepřové kostky recept vepřove kostky s hořčici vepřové kostky recepty veprove na hortici vepřové s hořcicí vepřové kostky v hořčici maso na hořčici veprove na. horcici vepřové na kostky recept na veprove kostky vepřové s rýži hořčice cibule vepřové maso v horcicove omáčka vepřove v kostky maso na hořčicí ve stávě vepřové na hořčice vepřové kostky v hořčicové omáčce