Nutriční hodnoty (Rizoto s máslovou dýní podle Elly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 615 kJ / 1 103 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,13 g |
| Tuky | 11,09 g |
| – nasycené | 2,41 g |
| – nenasycené | 8,18 g |
| –– mononenasycené | 3,87 g |
| –– polynenasycené | 4,32 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 9,11 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 63 mg |
| Sůl | 0,14 g |
| Sacharidy | 212,10 g |
| – cukry | 13,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g rýže | Rýže bílá | 250 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušených bylinek (měla jsem směs petrželky, libečku a celerové nati) | Petržel nať sušená | |
| 1 1 máslová dýně | Dýně máslová čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce lahůdkového droždí | Droždí lahůdkové | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce tahini | Tahini | 15 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| čerstvý koriandr nebo petrželka | Koriandr listy čerstvé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |