Nutriční hodnoty (Co dům dal aneb dělostřelecký (fazolový) guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 648 kJ / 3 740 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 147,17 g |
| Tuky | 140,27 g |
| – nasycené | 59,66 g |
| – nenasycené | 72,20 g |
| –– mononenasycené | 56,04 g |
| –– polynenasycené | 16,16 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 136,56 g |
| Cholesterol | 130 mg |
| Sodík | 8,24 g |
| Sůl | 20,10 g |
| Sacharidy | 387,60 g |
| – cukry | 35,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g fazole v tomatové omáčce | Fazole v tomatové omáčce | 400 g |
| 400 g 400 g fazole ve slaném nálevu | Fazole v konzervě | 400 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 10 dkg 10 dkg slaniny (hrstka škvarků) | Špek | 100 g |
| 10 dkg 10 dkg pečeného bůčku | Vepřový bok | 100 g |
| 2-3 2-3 rajčata -podle velikosti | Rajče červené čerstvé | 150 g |
| 1/2 lusku 1/2 lusku červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
| nastrouhaný sýr na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| špetka špetka pálivé papriky | Paprika pálivá | |
| sůl | Sůl mořská |