Nutriční hodnoty (Jablečný páj - koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 512 kJ / 4 186 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,74 g |
| Tuky | 256,08 g |
| – nasycené | 146,39 g |
| – nenasycené | 102,61 g |
| –– mononenasycené | 85,77 g |
| –– polynenasycené | 16,84 g |
| ––– omega 3 | 1,27 g |
| Vláknina | 36,60 g |
| Cholesterol | 837 mg |
| Sodík | 154 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 401,60 g |
| – cukry | 184,23 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 75 g 75 g sádla | Sádlo vepřové | 75 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| 10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |