Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sandokanova zeleninová směs po indicku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 095 kJ /
740 kcal
Bílkoviny12,33 g
– z toho živočišné bílkoviny0,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,26 g
Tuky52,77 g
– nasycené10,85 g
– nenasycené40,79 g
–– mononenasycené12,39 g
–– polynenasycené28,40 g
––– omega 30,04 g
Vláknina23,56 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy43,93 g
– cukry24,05 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 větší kedlubny Kedluben čerstvý 360 g
3-4 3-4 větší mrkve Mrkev čerstvá 175 g
1/2 1/2 středního lilku - nemusí být Lilek čerstvý
1 1 menší cuketa Cuketa čerstvá 100 g
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku Česnek čerstvý 24.5 g
několik několik malých rajčat - nemusí být Rajče červené čerstvé
římský kmín Římský kmín mletý
1 KL 1 KL koření Garam masala Garam masala 5 g
1 KL 1 KL koření Kitchen king Kořenící směs sypká
1 KL 1 KL kurkuma Kurkuma mletá 5 g
(koření lze nahradit 3 lžičkami kari koření a půl půl lžičkou Kari
pálivé papriky - ale už to není ono) Paprika pálivá
sůl - dle chuti (zhruba 2 lžičky) Sůl mořská
trocha trocha hnědého cukru (dle chuti,nemusí být) Cukr třtinový
4 PL 4 PL slunečnicového oleje Olej slunečnicový 44 ml
1 PL 1 PL másla na zjemnění Máslo kravské 10 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.