Nutriční hodnoty (Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 767 kJ / 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,84 g |
| Tuky | 22,22 g |
| – nasycené | 14,64 g |
| – nenasycené | 6,16 g |
| –– mononenasycené | 5,42 g |
| –– polynenasycené | 0,74 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 11,96 g |
| Cholesterol | 125 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 20,03 g |
| – cukry | 10,61 g |
| ––– laktóza | 8,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| bílý chléb (bageta nebo ciabatta) | Chléb pšeničný bílý | |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 250 g 250 g ricotty | Ricotta | 250 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| parmezán | Parmezán | |
| přepuštěné máslo (např. České Ghíčko) | Ghí | |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| hrubozrnná mořská sůl | Sůl mořská |