Nutriční hodnoty (Jihočeský játřinec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 081 kJ / 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 65,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
| Tuky | 35,97 g |
| – nasycené | 19,11 g |
| – nenasycené | 11,82 g |
| –– mononenasycené | 9,65 g |
| –– polynenasycené | 2,17 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 397 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 34,80 g |
| – cukry | 14,20 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vepřových jater | Játra vepřová | 300 g |
| 3 3 větší žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| olej | Olej řepkový |