Nutriční hodnoty (Valentýnský red velvet cake)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 078 kJ / 5 755 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,75 g |
| Tuky | 360,52 g |
| – nasycené | 213,34 g |
| – nenasycené | 132,55 g |
| –– mononenasycené | 110,10 g |
| –– polynenasycené | 22,45 g |
| ––– omega 3 | 1,99 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 808 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 526,96 g |
| – cukry | 340,56 g |
| ––– laktóza | 58,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 110 g 110 g másla pokojové teploty | Máslo kravské | 110 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 300 ml 300 ml podmáslí | Podmáslí | 300 g |
| červené barvivo (gelové) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| ½ čajové l žičky žičky soli | Sůl mořská | |
| 2 2 polévkové lžíce kakaa | Kakao prášek | |
| 2 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | |
| 1 1 čajová lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | |
| 1 1 čajová lžička jablečného octa | Ocet jablečný | |
| 1 1 čajová lžička jedlé sody | Jedlá soda | |
| 350 ml 350 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 350 ml |
| 300 g 300 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 300 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |