Nutriční hodnoty (Hrnkový makovník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 21 017 kJ / 5 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,61 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 93,75 g |
Tuky | 250,75 g |
– nasycené | 23,14 g |
– nenasycené | 198,80 g |
–– mononenasycené | 102,85 g |
–– polynenasycené | 95,95 g |
––– omega 3 | 10,94 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 550,03 g |
– cukry | 143,63 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
pikantní marmeláda na promazání | Marmeláda z červeného rybízu | |
čokoláda na zdobení | Čokoláda mléčná 30% | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |