Nutriční hodnoty (Hrnkový makovník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 017 kJ / 5 023 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 93,75 g |
| Tuky | 250,75 g |
| – nasycené | 23,14 g |
| – nenasycené | 198,80 g |
| –– mononenasycené | 102,85 g |
| –– polynenasycené | 95,95 g |
| ––– omega 3 | 10,94 g |
| Vláknina | 52,50 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 550,03 g |
| – cukry | 143,63 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| pikantní marmeláda na promazání | Marmeláda z červeného rybízu | |
| čokoláda na zdobení | Čokoláda mléčná 30% | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |