Nutriční hodnoty (Dal Makhani (indické národní jídlo))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 033 kJ / 725 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 11,68 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,32 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,36 g | 
| Tuky | 40,28 g | 
| – nasycené | 24,43 g | 
| – nenasycené | 14,86 g | 
| –– mononenasycené | 13,00 g | 
| –– polynenasycené | 1,86 g | 
| ––– omega 3 | 0,14 g | 
| Vláknina | 30,22 g | 
| Cholesterol | 115 mg | 
| Sodík | 109 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 69,62 g | 
| – cukry | 36,69 g | 
| ––– laktóza | 0,36 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek (cca 250 g) černé indické čočky | Čočka černá neloupaná | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku (cca 125 g) červených fazolí | Fazole červená ledvina | |
| 4-5 lžic 4-5 lžic másla (může být i obyčejné, ale jednoznačně lepší je ghí) | Máslo kravské | 45 g | 
| 2 2 velká masitá rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g | 
| cca 200 g 200 g rajčatového protlaku (vynikající je řecký Zanae) | Protlak rajčatový | 200 g | 
| čerstvý zázvor - cca 4ks 3cm špalíčky špalíčky | Zázvor čerstvý | |
| 3 3 střední červené cibule | Cibule červená čerstvá | 207 g | 
| 5-7 stroužků 5-7 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g | 
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky garam masala koření | Garam masala | 10 g | 
| 1 lžička 1 lžička římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky středně pálivého chilli (pudru) | Chilli paprička sušená | 2.5 g | 
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| popř. navíc 1 lžíce lžíce Podravky - Natura | Kořenící směs sypká | 
 
	