Candát na tymiánu

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 30 minut s přípravou 2+ Ryby 1 názor

Suroviny

4 filety candáta (candát obecný- Lidl, cca 200 g porce)
koriandr
tymián
sůl
hladká mouka
olivový olej
3 lžíce másla
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné filety na straně s kůží několika jemnými řezy prořízneme,
    ale nikoli maso, aby se při opékání na pánvičce filety nekroutily.

  2. Strany bez kůže důkladně osolíme, posypeme koriandrem a sušeným tymiánem,
    lehce pokapeme olejem a necháme cca deset minut odpočinout.

  3. Poté stranu kůže obalíme v hladké mouce a na rozpáleném másle s trochou
    olivového oleje osmažíme, nejprve kůží dolů, pak opatrně obrátíme (ryba je
    křehká a může se zlomit/rozpadat).
    Podávala jsem s bramborovou kaší s hráškem a oblohou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Candát na tymiánu

  • zizala zizala

    Filety nenařezávám, nekroutí se mi. Nařezávám celé ryby, ty mají tendenci se kroutit.

    Odpovědět

Tématické fráze: candát recept candát recepty candát na tymianu candát na pánvičce candát filet recept candát - recepty recepty candát candát filety recept candát obecný recepty candát- recept na tymiánu priprava candata s kuzi nebo bez kuze candát na timiánu candát-recept recepty s candatem candát s citronovým tymiánem recept candát candat na masle s tymianem candat s na tymiánu candat na oleji recept candát na tymiánu

Zapomněl/a jsem heslo