

Candát na tymiánu
Suroviny 2+
- 4 filety candáta (candát obecný- Lidl, cca 200 g porce)
- koriandr
- tymián
- sůl
- hladká mouka
- olivový olej
- 3 lžíce másla
Postup přípravy receptu
Vykostěné filety na straně s kůží několika jemnými řezy prořízneme,
ale nikoli maso, aby se při opékání na pánvičce filety nekroutily.Strany bez kůže důkladně osolíme, posypeme koriandrem a sušeným tymiánem,
lehce pokapeme olejem a necháme cca deset minut odpočinout.Poté stranu kůže obalíme v hladké mouce a na rozpáleném másle s trochou
olivového oleje osmažíme, nejprve kůží dolů, pak opatrně obrátíme (ryba je
křehká a může se zlomit/rozpadat).
Podávala jsem s bramborovou kaší s hráškem a oblohou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Candát na tymiánu
-
Filety nenařezávám, nekroutí se mi. Nařezávám celé ryby, ty mají tendenci se kroutit.