Nutriční hodnoty (Tříbarevný salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 989 kJ / 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,01 g |
| Tuky | 78,29 g |
| – nasycené | 23,63 g |
| – nenasycené | 51,89 g |
| –– mononenasycené | 37,53 g |
| –– polynenasycené | 14,36 g |
| ––– omega 3 | 3,93 g |
| Vláknina | 9,14 g |
| Cholesterol | 107 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 5,02 g |
| Sacharidy | 28,95 g |
| – cukry | 16,92 g |
| ––– laktóza | 1,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g rukoly | Rukola čerstvá | 200 g |
| 10 10 rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 100 g 100 g Nivy (nebo gorgonzoly) | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje (nejlépe olivového) | Olej řepkový | 44 ml |
| 1 lžička 1 lžička medu nebo javorového sirupu | Med nepasterovaný | 18 g |
| 1 lžička 1 lžička tahini pasty | Tahini | 5 g |
| šťávu z 1/2 šťávu z 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |