Nutriční hodnoty (Smetanové brambory s bazalkou a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 583 kJ / 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 17,00 g |
– nasycené | 10,60 g |
– nenasycené | 5,60 g |
–– mononenasycené | 5,20 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 97,36 g |
– cukry | 6,16 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g brambor typu C | Brambor zimní | 600 g |
150-200 150-200 smetany 12% | Smetana kravská sladká 12% | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
5 5 středních žampionů | Žampion čerstvý | |
hrst hrst (klidně i dvě) čerstvé natrhané bazalky | Bazalka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská |