Nutriční hodnoty (Kváskový estonský skořicový kringel)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 508 kJ / 2 033 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,87 g |
| Tuky | 83,93 g |
| – nasycené | 47,87 g |
| – nenasycené | 31,79 g |
| –– mononenasycené | 26,17 g |
| –– polynenasycené | 5,62 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 12,25 g |
| Cholesterol | 391 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 267,79 g |
| – cukry | 66,54 g |
| ––– laktóza | 4,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky (já jsem dala napůl pšeničnou a rýžovou) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 80 ml 80 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 80 ml |
| 40 g 40 g kvásku (měla jsem žitný) | Kvásek pšeničný | 40 ml |
| 30 g 30 g kakaového másla (rozpustit) | Máslo kakaové | 30 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 PL 1 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g másla (změklé v pokojové teplotě) | Máslo kravské | 50 g |
| 3 KL 3 KL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 15 g |
| 3 PL 3 PL agáve nebo jiné sladidlo | Sirup agávový | 45 ml |