Nutriční hodnoty (Mandlový koláč s rybízem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 619 kJ / 7 318 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 110,25 g |
| Tuky | 421,74 g |
| – nasycené | 45,03 g |
| – nenasycené | 353,85 g |
| –– mononenasycené | 229,95 g |
| –– polynenasycené | 123,90 g |
| ––– omega 3 | 21,14 g |
| Vláknina | 51,00 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 630 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 701,65 g |
| – cukry | 290,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2+1/ 2 hrnku 2 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek pískového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| rybíz | Rybíz červený čerstvý | |
| olej a strouhanka na vymazání plechu | Strouhanka pšeničná |