Nutriční hodnoty (Polentové noky s hermelínem a česnekovo-bylinkovým máslem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 320 kJ / 2 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,42 g |
| Tuky | 135,86 g |
| – nasycené | 82,51 g |
| – nenasycené | 50,41 g |
| –– mononenasycené | 42,17 g |
| –– polynenasycené | 8,25 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 5,98 g |
| Cholesterol | 402 mg |
| Sodík | 1,15 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 209,93 g |
| – cukry | 17,47 g |
| ––– laktóza | 2,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g kukuřičné krupice (polenty) | Krupice kukuřičná hrubá | 250 g |
| 1 litr 1 litr vody | Voda | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 hermelín | Hermelín | 100 g |
| máslo nebo olivový olej | Máslo kravské | |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| pár kapek kapek citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |