Nutriční hodnoty (Marinovaná kuřecí prsa s hořčičnou omáčkou a cibulovým bulgurem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 563 kJ / 2 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 139,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,48 g |
| Tuky | 74,34 g |
| – nasycené | 12,22 g |
| – nenasycené | 58,45 g |
| –– mononenasycené | 40,69 g |
| –– polynenasycené | 17,76 g |
| ––– omega 3 | 5,72 g |
| Vláknina | 42,11 g |
| Cholesterol | 356 mg |
| Sodík | 397 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 263,83 g |
| – cukry | 9,86 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g kuřecích prsou | Kuře prso | 600 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 2 2 velké lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sušeného tymiánu | Tymián sušený | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného drceného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| hrst hrst nakrájeného pórku + na servírování | Pórek čerstvý | |
| 2-3 2-3 žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce změklého másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky (já dala jáhlovou) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sušený česnek nebo prolisovaný 1 stroužek | Česnek sušený | |
| 1/2 1/2 najemno nakrájené cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 300 g 300 g bulguru | Pšeničný bulgur | 300 g |
| trochu trochu přepuštěného másla nebo jiného tuku | Ghí |