Nutriční hodnoty (Zapečená kaše se zelím a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 126 kJ / 1 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,88 g |
| Tuky | 112,29 g |
| – nasycené | 60,15 g |
| – nenasycené | 50,09 g |
| –– mononenasycené | 43,06 g |
| –– polynenasycené | 7,03 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 15,25 g |
| Cholesterol | 170 mg |
| Sodík | 3,43 g |
| Sůl | 8,50 g |
| Sacharidy | 68,55 g |
| – cukry | 16,95 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-7 6-7 brambor nebo zbylá kaše od oběda | Brambor zimní | 325 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| lžíce lžíce strouhaného parmazánu | Parmezán | |
| mléko nebo smetana | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 150 g 150 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 150 g |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| 100 g 100 g strouhaného sýru Gouda nebo Eidam | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |