

Obrácené řízky z bůčku
Suroviny
- plátky bůčku cca 2 cm (podle počtu porcí)
- sušený česnek + olej
- sůl
- pepř
- vejce + lžička hořčice
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Bůček osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Lehce zakápneme olejem a necháme dvě hodinky v pokojové teplotě. Klidně i přes noc.
Na prkýnko dáme strouhanku a bůček na ní naklepeme. Rozšleháme vejce s hořčicí. Naklepaný a obalený bůček máčíme ve vejcích a ihned vkládáme do rozehřátého oleje.
Smažíme pozvolna do zlaté barvy z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem, nebo různě upravenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Nikdy jsem nevěřila, že i když je maso vepřové, může různě chutnat. Myslím řízky z krkovice a bůčku. Ty bůčkové mají jemnější chuť...teda podle mne.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Obrácené řízky z bůčku
-
Miladko,obrácené řízky máme moc rádi
dělala jsem je už i z kuřecího i krůtího masa,ale z bůčku by mě to nenapadlo
Z toho máme rádi klasiku v trojobalu
Díky za fajn recept
-
Simona Skolakova: Kdysi, když jsme ještě měli zahradu a možnost grilovat, tak jsem takhle podobně nakládala naklepané plátky bůčku (jasně, že bez trojobalu
), jen nějaké koření, citr. šťáva a olej, síla plátku stejná, jako bych krájela řízky. Když se zkazilo počasí, tak jsem maso opékala doma, buď na pánvičce nebo v troubě pod grilem. Ale díky naložení maso zkřehlo a nebylo tvrdé. Tak tohle - naložené spíše přes noc - by snad také mělo změknout, asi to chce opravdu pozvolnější propékání.
Tolik moje zkušenost.
Myslím, že tento recept v trojobalu si žádá hodně libový bůček (doma říkáme z legrace "light bůček"
). Zdravím!
-
Bůček mám ráda, má svojí specifickou chuť. Před časem jsem zkusila nějaké řízky z bůčku a vůbec mne nenadchly, nechutnaly mi.
Jaký to byl recept si nepamatuji.) Ale ještě jim na základě tohoto receptu dám jednu šanci a zkusím.
Ale asi je opravdu nechám odležet přes noc, aby maso zkřehlo
Určitě budou dobré, když jsou od takové renomované kuchařky jakou je mika59!
Nebude to hned, ale až přijdou na řadu, tak sem výsledek napíšu.
-
Já jsem si vždy myslela,že z bůčku řízky musí být tvrdý,nikdy jsem neměla odvahu to zkusit,ale jak vidno lze to