Obrácené řízky z bůčku

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 4 názory

Suroviny

plátky bůčku cca 2 cm (podle počtu porcí)
sušený česnek + olej
sůl
pepř
vejce + lžička hořčice
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Lehce zakápneme olejem a necháme dvě hodinky v pokojové teplotě. Klidně i přes noc.

  2. Na prkýnko dáme strouhanku a bůček na ní naklepeme. Rozšleháme vejce s hořčicí. Naklepaný a obalený bůček máčíme ve vejcích a ihned vkládáme do rozehřátého oleje.

  3. Smažíme pozvolna do zlaté barvy z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem, nebo různě upravenými bramborami.

Poznámka

Nikdy jsem nevěřila, že i když je maso vepřové, může různě chutnat. Myslím řízky z krkovice a bůčku. Ty bůčkové mají jemnější chuť...teda podle mne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 492 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obrácené řízky z bůčku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Miladko,obrácené řízky máme moc rádi:-Qdělala jsem je už i z kuřecího i krůtího masa,ale z bůčku by mě to nenapadlo:-8Z toho máme rádi klasiku v trojobalu:yes:Díky za fajn recept:-K:-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Simona Skolakova: Kdysi, když jsme ještě měli zahradu a možnost grilovat, tak jsem takhle podobně nakládala naklepané plátky bůčku (jasně, že bez trojobalu;-)), jen nějaké koření, citr. šťáva a olej, síla plátku stejná, jako bych krájela řízky. Když se zkazilo počasí, tak jsem maso opékala doma, buď na pánvičce nebo v troubě pod grilem. Ale díky naložení maso zkřehlo a nebylo tvrdé. Tak tohle - naložené spíše přes noc - by snad také mělo změknout, asi to chce opravdu pozvolnější propékání. :-8:yes: Tolik moje zkušenost. ;-) Myslím, že tento recept v trojobalu si žádá hodně libový bůček (doma říkáme z legrace "light bůček":-D). Zdravím!:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Bůček mám ráda, má svojí specifickou chuť. Před časem jsem zkusila nějaké řízky z bůčku a vůbec mne nenadchly, nechutnaly mi. :-( Jaký to byl recept si nepamatuji.) Ale ještě jim na základě tohoto receptu dám jednu šanci a zkusím. ;-):-8 Ale asi je opravdu nechám odležet přes noc, aby maso zkřehlo;-):-D Určitě budou dobré, když jsou od takové renomované kuchařky jakou je mika59!;-):-D Nebude to hned, ale až přijdou na řadu, tak sem výsledek napíšu. ;-):-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Já jsem si vždy myslela,že z bůčku řízky musí být tvrdý,nikdy jsem neměla odvahu to zkusit,ale jak vidno lze to;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo