Nutriční hodnoty (Borůvkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 885 kJ / 1 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 74,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,82 g |
Tuky | 50,87 g |
– nasycené | 15,18 g |
– nenasycené | 22,72 g |
–– mononenasycené | 16,72 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 1,27 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 828 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 270,03 g |
– cukry | 198,53 g |
––– laktóza | 33,37 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
5 lžic 5 lžic cukru | Cukr bílý | 125 g |
5 lžic 5 lžic vlažné vody | Voda | 90 ml |
5 5 polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
špetka špetka prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
200 g 200 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
500 g 500 g borůvek (mohou být i mražené) | Borůvky čerstvé | 500 g |
asi ¼ l vody | Voda | |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
1 1 smetana na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
1 1 tvaroh | Tvaroh polotučný | |
200 g 200 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
½ želatinového ztužovače Dr. Oetker | Ztužovač želatinový | |
cukr dle chuti | Cukr bílý |