Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Borůvkový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 885 kJ /
1 885 kcal
Bílkoviny77,75 g
– z toho živočišné bílkoviny74,93 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,82 g
Tuky50,87 g
– nasycené15,18 g
– nenasycené22,72 g
–– mononenasycené16,72 g
–– polynenasycené6,00 g
––– omega 31,27 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 828 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy270,03 g
– cukry198,53 g
––– laktóza33,37 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 vajec Vejce slepičí 350 g
5 lžic 5 lžic cukru Cukr bílý 125 g
5 lžic 5 lžic vlažné vody Voda 90 ml
5 5 polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá
špetka špetka prášku do pečiva Kypřící prášek
300 ml 300 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 300 ml
1 1 vanilkový pudinkový prášek Puding v prášku 40 g
200 g 200 g bílého jogurtu Jogurt kravský bílý 1,5% 200 ml
cukr dle chuti Cukr bílý
500 g 500 g borůvek (mohou být i mražené) Borůvky čerstvé 500 g
asi ¼ l vody Voda
cukr dle chuti Cukr bílý
1 1 vanilkový pudinkový prášek Puding v prášku 40 g
1 1 smetana na šlehání Smetana kravská sladká 30%
1 1 tvaroh Tvaroh polotučný
200 g 200 g bílého jogurtu Jogurt kravský bílý 1,5% 200 ml
½ želatinového ztužovače Dr. Oetker Ztužovač želatinový
cukr dle chuti Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.