Nutriční hodnoty (Hlávkový salát s pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 945 kJ / 465 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,22 g |
| Tuky | 37,91 g |
| – nasycené | 13,58 g |
| – nenasycené | 23,35 g |
| –– mononenasycené | 20,32 g |
| –– polynenasycené | 3,03 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 3,18 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 22,89 g |
| – cukry | 19,70 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 hlávkový salát (jakýkoliv druh) | Salát hlávkový čerstvý | |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce vinného octu | Ocet lihový | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 150 ml 150 ml kyselé smetany nebo jogurtu | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |