Nutriční hodnoty (Křehký špaldový koláč s jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 218 kJ / 2 681 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,06 g |
| Tuky | 131,44 g |
| – nasycené | 77,10 g |
| – nenasycené | 46,49 g |
| –– mononenasycené | 41,12 g |
| –– polynenasycené | 5,37 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 831 mg |
| Sodík | 283 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 279,79 g |
| – cukry | 123,83 g |
| ––– laktóza | 10,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 170 g 170 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 170 g |
| 125 g 125 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 125 g |
| 60 g 60 g moučkového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 vanička 1 vanička tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 zbylý bílek z těsta | Vaječný bílek | 33 g |
| 50 g 50 g krystalového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vanilkový puding | Puding v prášku | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu (nemusí být) | Rum | 17 ml |
| trochu trochu citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| trochu trochu citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| jahody podle chuti | Jahody čerstvé |