Nutriční hodnoty (Bramboráčky podle Aly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,96 g |
| Tuky | 45,91 g |
| – nasycené | 13,76 g |
| – nenasycené | 20,98 g |
| –– mononenasycené | 12,62 g |
| –– polynenasycené | 8,36 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 69,40 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 967 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 446,73 g |
| – cukry | 145,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 0,5 hlávky 0,5 hlávky červeného zelí (může být i bílé) | Zelí červené čerstvé | 1500 g |
| česnek (2-4 stroužky) | Česnek čerstvý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 200 g 200 g hladké mouky na zahuštění omáčky + do bramboráků | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| olej (na zpěnění cibulky a smažení bramboráků) | Cibulka jarní čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 vejce dle počtu strávníků (+ do bramboráků) | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 l 1 l vývaru nebo masox | Vývar masový | 1000 ml |