Kardinálův řez

Iljusa Kuchařka:

Moučníky , Řezy 139 názorů

5113
Recept si zatím oblíbilo 113 kuchařů

Suroviny

Piškotové těsto:
2 celé vejce
4 žloutky
100 g cukru krupice
80 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Sněhové těsto:
6 bílků
200 g cukru krupice
Náplň:
750 ml smetana ke šlehání
1 malá konzerva mandarinek
marmeláda
šlehačku
2 sáčky na zdobení (stačí i od mléka nebo silného igelitu), zdobící špička - není nutná
Pečící papír - 2 ks, na který jsem si narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné
Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději peč. papír jemně pomaže olejem.
Recept si zatím oblíbilo 113 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Aněhové těsto: z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr, těsto je hotové, když tvoří tzv. špičky.

  2. Piškotové těsto: Celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.

  3. Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech nastříkáme ze sněhu 5 čar, dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm. Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery. Tento postup provedeme i na druhý, připravený pečící papír, tudíž máme připravené na pečení 2 placky.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů přibližně 10 minut dorůžova.

  5. Placky necháme vystydnout, přendáme na čistý peč. papír. První placku potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhou plackou. Jemně přitlačíme. Necháme vychladit cca 2 hodinky. Jemně pocukrujeme. Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-) Příprava vypadá složitě, ale není !

Poznámka

Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)

Příprava vypadá složitě, ale není !Zdroj: internet - mimibazar.cz a další .....

Tento recept najdete také na http://www.zdravavarecka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 405 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kardinálův řez

  • Marie Nieslaniková Marie Nieslaniková(neregistrovaný)

    Máp pár připomínek,peču tento zákusek už dlouho je to u mně v rodině "top" recept.Papír nevymazuji,než začnu péct,ušehám si 40 proc.šlehačku-živočišnou,jak se ušlehá,peču.Dávám vejce podle velikosti,malých víc,velkých méně,jinak zákusek asi pro 9 lidí.Než si moje dcera udělá makeup,já mám hotovo...nic není na tom složité a výsledek neskutečná mňamka...asi za 20-30 min i s pečením...

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

    Kikis:no.... aj ja som to tak mala , zakryla som to alobalom a este piekla, ale aj tak to snehove cesto bolo v strede makke. Neviem, ci to tak ma byt alebo som ho mala vysoke. :)Inak na chut to bolo dobre .












    Odpovědět

  • Vladimíra Vladimíra (neregistrovaný)

    Musím ale dodat, že to trápení se vyplatilo, nic lepšího jsem nikdy nejedla a celá rodina si pochutnala.:yes:

    Odpovědět

  • rimanka rimanka

    Luxusní! Dělala jsem z poloviční dávky a bylo z toho 5 porcí. Neměla jsem žádný problém sundat z papíru. Velmi rychlé a lahodné. Moc jsme si pochutnali. Akorát jsem tam nedala mandarinky, ale domácí rozvařené maliny s cukrem.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Vladimíra : Skúste namiesto papiera používať teflónovú fóliu.;-);-)

    Odpovědět

  • Vladimíra Vladimíra (neregistrovaný)

    Předem musím napsat, že jsem zkušená cukrářka a pečení mě baví, ale za 1. piškotového těsta je málo, musela jsem přidělávat!!:no: za 2. oba papíry jsem vytřela olejem, stejnak jsem to sundala po pruzích dolů, takže se mi to rozpadlo- u toho jsem se dost natrápila a na nový papír ani nepřenesla, jen zpět rovnou na plech. A to jsem dost trpělivý člověk. Příště místo toho upeču roládu se šlehačkou a mandarinkami, vyjde to podle mě nastejno akorát tam nebude to sněhové těsto. :-S

    Odpovědět

  • zdena zdena (neregistrovaný)

    no tak uvidím.....

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Je to nejlepší moučník, jaký jsem kdy ochutnala. ;-);-);-):yes:106.:yes:

    Odpovědět

  • Verca Verca(neregistrovaná)

    Take dnes vyzkousim, akorat jsem koupila tu ramu Cremefine a ma 12%:-O nejsem si jista, jestli ji vysleham?

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    haolza: Hmotu stříkáme rovnou na pečicí papír - viz obrázek. ;-)

    Odpovědět

  • haolza haolza

    Obě placky jsou dělané tak, že je piškotová vrstva na piškotu,nebo jako šachovnice?

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Dnes jsme pekla poprvé, jsou v lednici a chladí se, doufám, že zítra budou všichni valit očka.....akorát jsem musela lehce improvizovat....mandarinky se sice koupily, ale domů jsme je nedovezli:-//,tak jsem dala kompotované broskve nakrájené na plátky;-)......:-K

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    magdalenka:úplně asi mimo---píšete že jste dala džem z josty---nemohla byste mi dát recept? ta naše už je zase obtěžkána a zatím jsem jen mrazila..džem bych ráda..jak to udělat?pokud odpovíte--díky-:-?:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Acraj: samozrejme, perfektné je to s pravou šľahačkou + stužovač, ale v poslednej dobe kupujem rastlinnú šľahačku, krásne drží tvar. Čím dlhšie šľahám, tým je tuhšia. Kupujem hlavne kvôli tomu, že "pravá" ma už zradila, nedala si vyšľahať, aj keď bola v záruke.

    Odpovědět

  • Acraj Acraj

    magdalenka: Doufám, že šlehačka ušlehaná ze smetany....:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo