Kardinálův řez

Iljusa Kuchařka:

Moučníky , Řezy 138 názorů

5111
Recept si zatím oblíbilo 111 kuchařů

Suroviny

Piškotové těsto:
2 celé vejce
Nyní v akci
4 žloutky
100 g cukru krupice
Nyní v akci
80 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Sněhové těsto:
6 bílků
200 g cukru krupice
Náplň:
750 ml smetana ke šlehání
1 malá konzerva mandarinek
marmeláda
šlehačku
2 sáčky na zdobení (stačí i od mléka nebo silného igelitu), zdobící špička - není nutná
Pečící papír - 2 ks, na který jsem si narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné
Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději peč. papír jemně pomaže olejem.
Recept si zatím oblíbilo 111 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Aněhové těsto: z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr, těsto je hotové, když tvoří tzv. špičky.

  2. Piškotové těsto: Celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.

  3. Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech nastříkáme ze sněhu 5 čar, dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm. Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery. Tento postup provedeme i na druhý, připravený pečící papír, tudíž máme připravené na pečení 2 placky.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů přibližně 10 minut dorůžova.

  5. Placky necháme vystydnout, přendáme na čistý peč. papír. První placku potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhou plackou. Jemně přitlačíme. Necháme vychladit cca 2 hodinky. Jemně pocukrujeme. Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-) Příprava vypadá složitě, ale není !

Poznámka

Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)

Příprava vypadá složitě, ale není !Zdroj: internet - mimibazar.cz a další .....

Tento recept najdete také na http://www.zdravavarecka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 863 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kardinálův řez

  • monika monika

    Kikis:no.... aj ja som to tak mala , zakryla som to alobalom a este piekla, ale aj tak to snehove cesto bolo v strede makke. Neviem, ci to tak ma byt alebo som ho mala vysoke. :)Inak na chut to bolo dobre .












    Odpovědět

  • Vladimíra Vladimíra

    Musím ale dodat, že to trápení se vyplatilo, nic lepšího jsem nikdy nejedla a celá rodina si pochutnala.:yes:

    Odpovědět

  • rimanka rimanka

    Luxusní! Dělala jsem z poloviční dávky a bylo z toho 5 porcí. Neměla jsem žádný problém sundat z papíru. Velmi rychlé a lahodné. Moc jsme si pochutnali. Akorát jsem tam nedala mandarinky, ale domácí rozvařené maliny s cukrem.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Vladimíra : Skúste namiesto papiera používať teflónovú fóliu.;-);-)

    Odpovědět

  • Vladimíra Vladimíra

    Předem musím napsat, že jsem zkušená cukrářka a pečení mě baví, ale za 1. piškotového těsta je málo, musela jsem přidělávat!!:no: za 2. oba papíry jsem vytřela olejem, stejnak jsem to sundala po pruzích dolů, takže se mi to rozpadlo- u toho jsem se dost natrápila a na nový papír ani nepřenesla, jen zpět rovnou na plech. A to jsem dost trpělivý člověk. Příště místo toho upeču roládu se šlehačkou a mandarinkami, vyjde to podle mě nastejno akorát tam nebude to sněhové těsto. :-S

    Odpovědět

  • zdena zdena

    no tak uvidím.....

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Je to nejlepší moučník, jaký jsem kdy ochutnala. ;-);-);-):yes:106.:yes:

    Odpovědět

  • Verca Verca

    Take dnes vyzkousim, akorat jsem koupila tu ramu Cremefine a ma 12%:-O nejsem si jista, jestli ji vysleham?

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    haolza: Hmotu stříkáme rovnou na pečicí papír - viz obrázek. ;-)

    Odpovědět

  • haolza haolza

    Obě placky jsou dělané tak, že je piškotová vrstva na piškotu,nebo jako šachovnice?

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina

    Dnes jsme pekla poprvé, jsou v lednici a chladí se, doufám, že zítra budou všichni valit očka.....akorát jsem musela lehce improvizovat....mandarinky se sice koupily, ale domů jsme je nedovezli:-//,tak jsem dala kompotované broskve nakrájené na plátky;-)......:-K

    Odpovědět

  • Hanka Hanka

    magdalenka:úplně asi mimo---píšete že jste dala džem z josty---nemohla byste mi dát recept? ta naše už je zase obtěžkána a zatím jsem jen mrazila..džem bych ráda..jak to udělat?pokud odpovíte--díky-:-?:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Acraj: samozrejme, perfektné je to s pravou šľahačkou + stužovač, ale v poslednej dobe kupujem rastlinnú šľahačku, krásne drží tvar. Čím dlhšie šľahám, tým je tuhšia. Kupujem hlavne kvôli tomu, že "pravá" ma už zradila, nedala si vyšľahať, aj keď bola v záruke.

    Odpovědět

  • Acraj Acraj

    magdalenka: Doufám, že šlehačka ušlehaná ze smetany....:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Martina: Milá Martino, pokud jste začátečník, tak jste si asi vzala moc velké sousto.;-) Ale jedna rada pro každý případ: Plechy ani papír se nemažou olejem, ale máslem. V případě papíru a piškotového těsta se mi osvědčilo potřít papír tuhým máslem.
    Dřív,dokud se ještě nepeklo na papíru, používala jsem osvědčený fígl starých kuchařek:
    1. Formu jsem potřela rozpuštěným máslem, dala na chvíli do chladu (do lednice), pak vymazala ještě jednou a vysypala polohrubou moukou.
    2. Po upečení jsem rozhodně moučník hned nevyklápěla. Dala jsme formu třeba na hrnec, aby k ní mohl zespodu vzduch a přikryla čistou utěrkou. Těsto se časem odchlíplo od stěn a dobře vyklopilo. Horké se může přetrhnout. Dnes používám ještě u bábovky, kam žádný pečící papír strčit nemůžete.:-))

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo