Nutriční hodnoty (Špenát z medvědího česneku s výpečky z vepřové plece)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 645 kJ / 1 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 132,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,32 g |
| Tuky | 57,12 g |
| – nasycené | 21,71 g |
| – nenasycené | 26,81 g |
| –– mononenasycené | 21,44 g |
| –– polynenasycené | 5,37 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 30,29 g |
| Cholesterol | 472 mg |
| Sodík | 395 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 49,53 g |
| – cukry | 14,14 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g listů medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 300 g |
| 200 ml 200 ml šťávy odebrané z podušených výpečků | ||
| 100 ml 100 ml smetany (mléka nebo vývaru) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl (podle potřeby) | Sůl mořská | |
| 650 g 650 g vepřové plece | Vepřová plec | 650 g |
| 350 ml 350 ml vody | Voda | 350 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky celého kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |