Nutriční hodnoty (Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 428 kJ / 1 775 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 174,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,82 g |
| Tuky | 110,68 g |
| – nasycené | 56,22 g |
| – nenasycené | 51,53 g |
| –– mononenasycené | 44,64 g |
| –– polynenasycené | 6,89 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 477 mg |
| Sodík | 2,02 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 16,90 g |
| – cukry | 10,18 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g hovězí kýty | Hovězí kýta | 750 g |
| 100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 125 ml 125 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 600 ml 600 ml převařené vody | Voda | 600 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |