Nutriční hodnoty (Ovocný kefír)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 975 kJ / 472 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,40 g |
| Tuky | 19,15 g |
| – nasycené | 4,39 g |
| – nenasycené | 12,96 g |
| –– mononenasycené | 1,71 g |
| –– polynenasycené | 11,25 g |
| ––– omega 3 | 9,07 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 209 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 39,25 g |
| – cukry | 33,18 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 ml 500 ml neochuceného kefíru | Kefír | 500 ml |
| 200 g 200 g ovoce (jahody, maliny, ostružiny, banán, borůvky) | Jahody čerstvé | 200 g |
| sladidlo (cukr, med, sirupy, ..) | E951 - Aspartam | |
| 3 lžíce 3 lžíce chia semínek | Chia semínka | 45 g |
| obyčejné mléko na zředění, dle potřeby a chuti | Mléko kravské polotučné 1,5% |