Nutriční hodnoty (Marocké kuře s harissou, olivami a citronem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 477 kJ / 1 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 163,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,49 g |
Tuky | 27,49 g |
– nasycené | 5,42 g |
– nenasycené | 20,39 g |
–– mononenasycené | 16,30 g |
–– polynenasycené | 4,10 g |
––– omega 3 | 1,43 g |
Vláknina | 14,93 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 944 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 91,97 g |
– cukry | 65,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kuřecí prsa (asi 300 g) | Kuře prso | 700 g |
sáček sáček zelených oliv bez pecky | Olivy čerstvé nezralé | |
150 ml 150 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 150 ml |
1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kajenského pepře nebo chilli | Chilli paprička mletá | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička čerstvého zázvoru nastrouhaného, může pomoci i sušený mletý | Zázvor čerstvý | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
4 lžičky 4 lžičky harissy | Harissa | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
listová petrželka | Petržel nať čerstvá | |
máta | Máta peprná list čerstvá | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |