Nutriční hodnoty (Rebarborový koláč se sněhovou čepicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 274 kJ / 3 651 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,00 g |
| Tuky | 161,80 g |
| – nasycené | 34,40 g |
| – nenasycené | 109,25 g |
| –– mononenasycené | 61,65 g |
| –– polynenasycené | 47,60 g |
| ––– omega 3 | 5,39 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 746 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 465,95 g |
| – cukry | 286,05 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g tuku (Hera, máslo) | Margarín | 150 g |
| 125 g 125 g cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 150 g 150 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
| 70 g 70 g škrobové moučky (Solamyl) | Bramborový škrob | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 500 g 500 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 500 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 50 g 50 g ořechů (nebo mandlí) | Vlašské ořechy | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |