Nutriční hodnoty (Hovězí na víně a kořenové zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 489 kJ / 2 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,42 g |
| Tuky | 122,42 g |
| – nasycené | 66,08 g |
| – nenasycené | 53,79 g |
| –– mononenasycené | 44,90 g |
| –– polynenasycené | 8,89 g |
| ––– omega 3 | 2,18 g |
| Vláknina | 31,15 g |
| Cholesterol | 308 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 224,23 g |
| – cukry | 63,63 g |
| ––– laktóza | 22,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g hovězího (kližka) | ||
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 500 ml 500 ml kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce změklého másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jáhlové mouky | Mouka jáhlová | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 450 ml 450 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
| 200 g 200 g instantní polenty | Polenta | 200 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |