Nutriční hodnoty (Francouzská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 1 278 kJ / 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,43 g |
| Tuky | 2,93 g |
| – nasycené | 1,47 g |
| – nenasycené | 1,15 g |
| –– mononenasycené | 0,30 g |
| –– polynenasycené | 0,85 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 17,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 521 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 52,72 g |
| – cukry | 10,38 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 - 5 4 - 5 brambor (dle velikosti) | Brambor zimní | 225 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| červená paprika | Paprika červená čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 1 kostka 1 kostka bujónu ( není nutný) | Bujón hovězí | 10 g |
| těstoviny (suchárky nebo opečený chléb) | Těstoviny pšeničné |