Nutriční hodnoty (Mušle ,,na buzaru,,)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 499 kJ / 1 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,10 g |
| Tuky | 71,24 g |
| – nasycené | 18,65 g |
| – nenasycené | 44,54 g |
| –– mononenasycené | 24,10 g |
| –– polynenasycené | 20,45 g |
| ––– omega 3 | 2,03 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 3,00 g |
| Sodík | 7,51 g |
| Sůl | 20,15 g |
| Sacharidy | 68,43 g |
| – cukry | 3,15 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg jedlých slávek | Slávky neloupané | 2000 g |
| 10 stroužků 10 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl, čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 dl 2 dl vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1 dl 1 dl vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhánky | Strouhanka pšeničná | 15 g |
| petrželka, pažitka, citron | Citrón čerstvý |