Nutriční hodnoty (Gratinované nové brambory s kuřetem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 771 kJ / 2 813 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 195,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 170,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,60 g |
| Tuky | 138,00 g |
| – nasycené | 81,55 g |
| – nenasycené | 47,87 g |
| –– mononenasycené | 41,37 g |
| –– polynenasycené | 6,50 g |
| ––– omega 3 | 1,62 g |
| Vláknina | 21,40 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 3,66 g |
| Sůl | 9,37 g |
| Sacharidy | 188,76 g |
| – cukry | 35,20 g |
| ––– laktóza | 27,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g nových brambor | Brambor raný | 750 g |
| 1 ks 1 ks velké kuřecí prsíčko | Kuře prso | 350 g |
| 300 g 300 g strouhaného sýra (Gouda, Ementál ap.) | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 2 ks 2 ks vajec | Vejce slepičí | 126 g |
| 5 stroužků 5 stroužků prolisovaného česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| sůl, pepř, muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| olivový olej na vymazání pekáče | Olej olivový |