Nutriční hodnoty (Nové brambory s bylinkami, smetanou a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 374 kJ / 567 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 44,68 g |
| – nasycené | 19,66 g |
| – nenasycené | 17,10 g |
| –– mononenasycené | 14,40 g |
| –– polynenasycené | 2,70 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 849 mg |
| Sodík | 378 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 9,70 g |
| – cukry | 7,60 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 600 g menších nových brambor | Brambor raný | |
| 3 3 vejce uvařená na tvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| kapie na ozdobu | Paprika červená čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| kdo chce, tak i máta | Máta peprná list čerstvá |