Nutriční hodnoty (Skopové maso a Ia Dárius)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 110 kJ / 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,82 g |
| Tuky | 17,33 g |
| – nasycené | 10,73 g |
| – nenasycené | 5,84 g |
| –– mononenasycené | 5,24 g |
| –– polynenasycené | 0,60 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 9,42 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 20,64 g |
| – cukry | 6,92 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg skopového masa (nebo jakékoliv jiné maso) | Jehněčí kýta | |
| 3 tobolky 3 tobolky kardamomu | Kardamom prášek | |
| 1 1 zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| 1 1 paprička (zelená kozí nožka) | ||
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky data masala | ||
| 1/2 lžíčky 1/2 lžíčky tandori masala (nebo tika masala) | Tandoori masala | 2.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 5 kuliček 5 kuliček zeleného pepře | Pepř zelený | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| snítka snítka pažitky, zelené petržele a celeru | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 1 celá skořice | Skořice ceylonská | |
| 1/2 lžíčky 1/2 lžíčky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 sáčky 3 sáčky předvařené rýže | Rýže předvařená |