Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s marcipánem a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 528 kJ / 2 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,35 g |
| Tuky | 136,21 g |
| – nasycené | 59,62 g |
| – nenasycené | 72,68 g |
| –– mononenasycené | 48,95 g |
| –– polynenasycené | 23,73 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 27,60 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 272,10 g |
| – cukry | 162,50 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g dobře vychlazeného másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hodně ledové vody | Voda | 18 ml |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 100 g 100 g marcipánu | Marcipán | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mandlových lupínků | Mandle loupané | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce meruňkového džemu | Džem meruňkový | 30 g |