Nutriční hodnoty (Květáková polévka s chutí Itálie)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 553 kJ / 610 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 45,85 g |
| – nasycené | 15,11 g |
| – nenasycené | 19,89 g |
| –– mononenasycené | 10,35 g |
| –– polynenasycené | 9,54 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 6,45 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 3,23 g |
| Sacharidy | 20,18 g |
| – cukry | 15,33 g |
| ––– laktóza | 11,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 hlávky 1/4 hlávky květáku | Květák čerstvý | 175 g |
| vývar nebo voda a bylinková kostka | Vývar hovězí | |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce bazalkového pesta | Pesto bazalkové | 45 g |
| 50 g 50 g strouhaného parmazánu nebo jiného chuťově výrazného italského sýra | Parmezán | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |