Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jahodové dortíky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 676 kJ /
1 118 kcal
Bílkoviny32,36 g
– z toho živočišné bílkoviny17,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,00 g
Tuky38,40 g
– nasycené6,58 g
– nenasycené26,45 g
–– mononenasycené10,59 g
–– polynenasycené15,86 g
––– omega 30,06 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy158,40 g
– cukry50,50 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
150 g 150 g polohrubé mouky (3/4 hrnku) Mouka pšeničná polohrubá 150 g
půl lžičky lžičky prášku do pečiva Kypřící prášek
2 lžíce 2 lžíce cukru + 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový 50 g
2 lžíce 2 lžíce slunečnicového oleje Olej slunečnicový 22 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
špetka špetka soli Sůl mořská
kůra z poloviny citronu Citronová kúra čerstvá
jahody nebo jiné ovoce podle sezóny Jahody čerstvé
(v zimě třeba mraženou lesní směs, kompotované ovoce nebo mandarinky) Jahody zavařené

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.