Nutriční hodnoty (Zámecké brambory od Oty Jiráka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 094 kJ / 1 935 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,22 g |
| Tuky | 116,77 g |
| – nasycené | 45,44 g |
| – nenasycené | 69,21 g |
| –– mononenasycené | 59,49 g |
| –– polynenasycené | 9,73 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 33,34 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 181,07 g |
| – cukry | 18,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 stroužků 3 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| máslo na vymazání | Máslo kravské | |
| 1 PL 1 PL olivového oleje na pokapání povrchu | Olej olivový | 11 ml |