Nutriční hodnoty (Zámecké brambory od Oty Jiráka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 094 kJ / 1 935 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,22 g |
Tuky | 116,77 g |
– nasycené | 45,44 g |
– nenasycené | 69,21 g |
–– mononenasycené | 59,49 g |
–– polynenasycené | 9,73 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 33,34 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 181,07 g |
– cukry | 18,82 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
3 stroužků 3 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
2 2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
máslo na vymazání | Máslo kravské | |
1 PL 1 PL olivového oleje na pokapání povrchu | Olej olivový | 11 ml |