Ořechové taštičky

tejaja Kuchařka: tejaja

Cukroví , Pečené 19 názorů

Suroviny

300 g hladké mouky
100 g mletých vlašských ořechů
125 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
200 g tuku
1 vejce
100 g lískových oříšků
125 g hrozinek
namočených v rumu
100 g čokoládové rýže
1 bílek
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zmiesime múku, orechy, cukor, vanil. cukor a soľ spolu s tukom a vajcom a vypracované cesto odložíme na pol hodiny do chladu.

  2. Zmiešame hrozienka, lieskovce a ryžu.

  3. Cesto vyvaľkáme na pol cm hrubo a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 6 cm. Kolieska potrieme bielkom, na polovicu kolieska dáme lyžičku lieskovcovej zmesi a prehneme koliesko tak, aby zmes vnútri bola viditeľná ( teda nie na polovicu a nepritláčame okraje ). Taštičky upečieme a ešte teplé obalíme v práš. cukre.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Ořechové taštičky

  • Tana K Tana K

    Neodolala jsem a taštičky z jedné dávky jsem vyzkoušela už teď. Jen jsem neměla lískové oříšky, tak jsem použila vlašáky i do nádivky. Taštičky jsou výborné, křehké, ani nepotřebovaly rozležet. Na Vánoce určitě zopakuji.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Teraz som si všimla, že sú tu odkazy na žabí huby. Nie sú to žabí huby, je to od nich dosť odlišné pečivo. Aj keď je cesto orechové. Výsledok úplne iný.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Tanička, tieto taštičky robím každý rok, sú ľahké, nie mastné a chutia nám. Robím ich ako prvé asi 2 týždne pred Vianocami, uložím do krabice, pretože chcú rozležať. ;-)

    Odpovědět

  • Tana K Tana K

    Terezko, hezké fotky. Letos se na Tvé taštičky o Vánocích chystám, doma milujeme ořechy a oříšky všeho druhu, tak jsem moc zvědavá. Nepochybuju ale, že budou moc dobré.;-) Bodíka určitě můžu dát už teď.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Monika vlašské, ak sa napíše orechy, tak sa nemyslia lieskovce, ale doplním to.;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Do těsta se dávají mleté ořechy, ale jaké? Vlašské?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Martinka, lieskovce dávam nelúpané.
    Janka, ja tieto taštičky plním len tou zmesou, tým, že kolieska sú potreté bielkom, pekne sa to prilepí a drží, neotvára sa. Ale s lekvárom robím pirohy a to potom dobre prilačím a nevytečie to.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Terezko, máš nějakou radu, vidím, že je máš skoro dokonalé, jak to udělat, aby se ty mršky moc neotvírali?Vždycky mi vyteče trochu marmelády:-//

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Tejajo, děkuji za podrobné vysvětlení. Recept mám již zařazený v seznamu letošního vánočního cukroví. Jenom ještě malý dotaz. Lískové ořechy dáváte i se slupkou? Děkuji.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Martinka, taštičky pečiem ako prvé, začiatkom decembra, dám do krabice a odkladám do ľpajze. Ak bývate v rodinnom dome, tak vám zvlhnú rýchléjšie ako v paneláku, ale v pohode vydržia. Kľudne ich môžete aj mraziť. Po rozmrazení sú výborné. Na pečenie používam väčšinou Palmarín alebo maďarské tuky na pečenie, tie u nás dostať bežne a sú veľmi dobré. Použite hocijaký tuk na pečenie, ktoreý sa vám osvedčil, nie stopercentný tuk. Lieskovce sa dávajú celé, je to zmes čokoládovej ryže, lieskovcov a v rume namočených hrozienok, Ryža to nepokazí, ona tam patrí. Len keď sú lieskovce veľmi veľké, tak ich rozpolím. Recept bol takto písaný, mám ho už okolo 20 rokov, kedysi bol, ak sa dobre pamätám, uverejnený vo Vlaste, od jednej panej, odvtedy taštičky robíme každý rok, sú výborné, dlho vydržia, nič sa tam nemôže pokaziť a dobre sa aj mrazia. Keď ich nezjete, do nového roku vám vydržia v pohode :-D Držte ich v chlade.

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Tejajo, jaký tuk do uvedeného cukroví dáváte? Heru, máslo, nebo 100% tuk na pečení? Jaký tuk je nejlepší? Chci taštičky upéct na Vánoce. A ty lískovce do náplně se dávají celé? Máme rádi ořechové nádivky, nechci ji kazit čokoládovou chutí rýže. Je možné plnit jinou ořechovou nádivkou? A jak je dopředu pečete? Chci aby taštičky byly celé vánoč. svátky (až do Nového roku) chutné a celou dobu jako čerstvé.:-p Děkuji všem za odpověď.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dievčatá, tieto taštičky pečiem na Vianoce ako prvé, aby sa dobre rozležali. Niekedy sú v obchode lieskovce veľmi veľké, potom ich delím na polovicu, aby sa lepšie taštičky zatvárali.

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    já mám zase tento recept : 250 g hl. mouky, 1 tuk Omega (nastrouhat), 1 vejce, 2 lžíce vody. Náplň : 100 g ml. ořechů, 100 g mouč. cukru, 1 vejce, 1/4 lžičky skořice. Z těsta vykrojíme kolečka, potřeme bílkem, dáme náplň,přehneme, spojíme a po upečení obalíme v mouč. cukru. Já tomu říkám "škebličky"

    Odpovědět

  • Evicka Evicka

    tajaja,je to ono,dělají se malá kolečka jak pisla Marta a plní se oříškovou nádivkou.Nám to víc chutná.:-) :-p

    Odpovědět

  • Marta Marta

    žabí huby u nás také frčí, těsto je opravdu takové spolehlivé. Dělám je prťavoučké, tak je jich celkem dost. Nádivku připravuju z vlašských ořechů, cukru, vejce a skořice. Ale ta čokoládová rýže taky láká :-p

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: ořechové cukroví orechova nadivka do cukrovi žabí tlamičky ořechová nádivka ořechové tlamičky oříšková nádivka zabi huby oříškové taštičky ořechové škebličky naplně do cukroví ořechové nádivky žabí huby recept cukroví žabí huby ona dnes recepty lískové ořechy recepty cukroví z lískových ořechů tasticky s orechovou naplni naplne do vanocniho cukrovi cukroví ořechové recept taštičky

Zapomněl/a jsem heslo