Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové taštičky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 9. 2008 18:54

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie21 042 kJ / 5 029 kcal
Bílkoviny79,13 g
Tuky276,72 g
Vláknina34,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 422 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy538,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Tana K

28. 9. 2009 19:41

Neodolala jsem a taštičky z jedné dávky jsem vyzkoušela už teď. Jen jsem neměla lískové oříšky, tak jsem použila vlašáky i do nádivky. Taštičky jsou výborné, křehké, ani nepotřebovaly rozležet. Na Vánoce určitě zopakuji.:yes:

tejaja

18. 9. 2009 11:59

Teraz som si všimla, že sú tu odkazy na žabí huby. Nie sú to žabí huby, je to od nich dosť odlišné pečivo. Aj keď je cesto orechové. Výsledok úplne iný.

tejaja

18. 9. 2009 11:54

Tanička, tieto taštičky robím každý rok, sú ľahké, nie mastné a chutia nám. Robím ich ako prvé asi 2 týždne pred Vianocami, uložím do krabice, pretože chcú rozležať. ;-)

Tana K

18. 9. 2009 11:48

Terezko, hezké fotky. Letos se na Tvé taštičky o Vánocích chystám, doma milujeme ořechy a oříšky všeho druhu, tak jsem moc zvědavá. Nepochybuju ale, že budou moc dobré.;-) Bodíka určitě můžu dát už teď.:yes:

tejaja

16. 11. 2008 19:55

Monika vlašské, ak sa napíše orechy, tak sa nemyslia lieskovce, ale doplním to.;-)

Monika

16. 11. 2008 15:02

Do těsta se dávají mleté ořechy, ale jaké? Vlašské?

tejaja

3. 11. 2008 22:46

Martinka, lieskovce dávam nelúpané.
Janka, ja tieto taštičky plním len tou zmesou, tým, že kolieska sú potreté bielkom, pekne sa to prilepí a drží, neotvára sa. Ale s lekvárom robím pirohy a to potom dobre prilačím a nevytečie to.

JanaDorazinova

3. 11. 2008 19:10

Terezko, máš nějakou radu, vidím, že je máš skoro dokonalé, jak to udělat, aby se ty mršky moc neotvírali?Vždycky mi vyteče trochu marmelády:-//

Martina

3. 11. 2008 18:31

Tejajo, děkuji za podrobné vysvětlení. Recept mám již zařazený v seznamu letošního vánočního cukroví. Jenom ještě malý dotaz. Lískové ořechy dáváte i se slupkou? Děkuji.

tejaja

3. 11. 2008 14:05

Martinka, taštičky pečiem ako prvé, začiatkom decembra, dám do krabice a odkladám do ľpajze. Ak bývate v rodinnom dome, tak vám zvlhnú rýchléjšie ako v paneláku, ale v pohode vydržia. Kľudne ich môžete aj mraziť. Po rozmrazení sú výborné. Na pečenie používam väčšinou Palmarín alebo maďarské tuky na pečenie, tie u nás dostať bežne a sú veľmi dobré. Použite hocijaký tuk na pečenie, ktoreý sa vám osvedčil, nie stopercentný tuk. Lieskovce sa dávajú celé, je to zmes čokoládovej ryže, lieskovcov a v rume namočených hrozienok, Ryža to nepokazí, ona tam patrí. Len keď sú lieskovce veľmi veľké, tak ich rozpolím. Recept bol takto písaný, mám ho už okolo 20 rokov, kedysi bol, ak sa dobre pamätám, uverejnený vo Vlaste, od jednej panej, odvtedy taštičky robíme každý rok, sú výborné, dlho vydržia, nič sa tam nemôže pokaziť a dobre sa aj mrazia. Keď ich nezjete, do nového roku vám vydržia v pohode :-D Držte ich v chlade.

Martina

2. 11. 2008 20:00

Tejajo, jaký tuk do uvedeného cukroví dáváte? Heru, máslo, nebo 100% tuk na pečení? Jaký tuk je nejlepší? Chci taštičky upéct na Vánoce. A ty lískovce do náplně se dávají celé? Máme rádi ořechové nádivky, nechci ji kazit čokoládovou chutí rýže. Je možné plnit jinou ořechovou nádivkou? A jak je dopředu pečete? Chci aby taštičky byly celé vánoč. svátky (až do Nového roku) chutné a celou dobu jako čerstvé.:-p Děkuji všem za odpověď.

tejaja

28. 9. 2008 07:32

Dievčatá, tieto taštičky pečiem na Vianoce ako prvé, aby sa dobre rozležali. Niekedy sú v obchode lieskovce veľmi veľké, potom ich delím na polovicu, aby sa lepšie taštičky zatvárali.

alus.s

27. 9. 2008 12:40

já mám zase tento recept : 250 g hl. mouky, 1 tuk Omega (nastrouhat), 1 vejce, 2 lžíce vody. Náplň : 100 g ml. ořechů, 100 g mouč. cukru, 1 vejce, 1/4 lžičky skořice. Z těsta vykrojíme kolečka, potřeme bílkem, dáme náplň,přehneme, spojíme a po upečení obalíme v mouč. cukru. Já tomu říkám "škebličky"

Evicka

27. 9. 2008 12:09

tajaja,je to ono,dělají se malá kolečka jak pisla Marta a plní se oříškovou nádivkou.Nám to víc chutná.:-) :-p

Marta

27. 9. 2008 11:27

žabí huby u nás také frčí, těsto je opravdu takové spolehlivé. Dělám je prťavoučké, tak je jich celkem dost. Nádivku připravuju z vlašských ořechů, cukru, vejce a skořice. Ale ta čokoládová rýže taky láká :-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ořechové cukroví orechova nadivka do cukrovi žabí tlamičky ořechové tlamičky ořechová nádivka oříšková nádivka zabi huby oříškové taštičky ořechové škebličky naplně do cukroví lískové ořechy recepty ořechové nádivky žabí huby recept cukroví žabí huby vánoční cukroví ořechové taštičky ona dnes recepty tasticky s orechovou naplni cukroví z lískových ořechů ořechové taštičky cukroví naplne do vanocniho cukrovi

Suroviny: mouka hladká, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr vanilkový, sůl, tuk, vejce, ořechy lískové, rozinky, rum, rýže čokoládová, bílek

TopRecepty.cz

Ořechové taštičky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPkz