Nutriční hodnoty (Snadná delikátní tomatová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 401 kJ / 574 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,66 g |
| Tuky | 43,66 g |
| – nasycené | 15,25 g |
| – nenasycené | 28,12 g |
| –– mononenasycené | 20,70 g |
| –– polynenasycené | 7,43 g |
| ––– omega 3 | 1,88 g |
| Vláknina | 9,21 g |
| Cholesterol | 64 mg |
| Sodík | 42 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 36,97 g |
| – cukry | 24,50 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší cibule pokrájená na drobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 800 ml 800 ml horkého zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 800 ml |
| 400 g 400 g loupaných rajčat (v plechovce, s ohledem na kvalitu a chutnost použijte celá loupaná rajčata-bývají sladší, dozrálejší a tedy chutnější, což se vám u této polévky fakt vyplatí zainvestovat) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 400 g |
| cca 25 cca 25 g velmi studeného másla pokrájeného na malé kostičky | Máslo kravské | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý | |
| troška cukru pokud rajčata byla kyselejší | Rajče červené čerstvé | |
| 0,25-0,5 lžičky 0,25-0,5 lžičky mleté skořice (dolaďte dle své chuti) | Skořice ceylonská mletá | 1.899999976158142 g |
| lžíce lžíce lístečků čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžíce sušeného | Tymián čerstvý | |
| jako bonus trocha trocha smetany a kdo rád, tak přidá čerstvě nastrouhaný parmezán | Parmezán |