

Česneková omáčka
Suroviny
- 4 stroužky česneku
- sádlo
- hladká mouka
- voda
- sůl
Postup přípravy receptu
V hrnci rozpustíme sádlo a přidáme hladkou mouku. Vytvoříme světlou jíšku, kterou rozředíme vodou a povaříme. Osolíme a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Podáváme k uzenému masu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Česneková omáčka
-
lenka-m ma pravdu jako voda a mouka.. taky bych pridala smetanu nebo mleko pokud nekdo nechce smetanu..
-
Taky výborné s vařeným hovězím masem a dá se přidat trocha vývaru místo masoxu
-
Já tedy přidávám masox, ale myslím si, že to je na chuti každého.V této omajdě smetanu nemáme rádi, takže dělám bez smetany. Bodík a fotky přidány
-
Přesně takový recept dělala moje babička, žádný masox či bujon, jen pěkně přírodní suroviny jako máte v receptu, jen ještě na konec dala na zjemění trošku sladké smetany, ale díky za recept, je fantastický a nemá chybu.
-
Díky moc za tento recept, podle kterého jsem dnes kuchtil. Zbyl mi kousek uzeného a tak nebylo nic jednoduššího, Je to opravdu rychlé a navíc vynikující chuti. Ještě jednou díky.
-
Je to výborný, rychlý a chutný recept který jediný používám!
-
Nechtělo by to alespoň smetanu ? Vždyť je to jen voda s moukou.