Nutriční hodnoty (Cukety zapečené se sýrovým bešamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 553 kJ / 1 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,31 g |
Tuky | 82,11 g |
– nasycené | 44,47 g |
– nenasycené | 28,03 g |
–– mononenasycené | 24,16 g |
–– polynenasycené | 3,87 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 36,65 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 827 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 131,70 g |
– cukry | 75,86 g |
––– laktóza | 28,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
asi 1 kg asi 1 kg mladých pevných cuket | Cuketa čerstvá | 1000 g |
5-6 5-6 rajčat | Rajče červené čerstvé | 330 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
hrst hrst bazalky | Bazalka čerstvá | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
500-600 ml 500-600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 550 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce parmezánu | Parmezán | 30 g |