Nutriční hodnoty (Avynčiny smažené langoše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 573 kJ / 1 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,50 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 6,00 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 365,00 g |
| – cukry | 25,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 droždí | Droždí pekařské lisované | |
| vlažná voda | Voda | |
| troška cukru | Cukr bílý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| Z výše uvedených surovin vyrobíme řídké těstíčko, ze kterého necháme vzejít kvásek (až se budou dělat na těstíčku bublinky) | Kvásek pšeničný | |
| kvásek | Kvásek pšeničný | |
| 50 dkg 50 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| utřený česnek s olejem | Česnek čerstvý | |
| kečup | Kečup sladký | |
| tatarka | Tatarská omáčka | |
| hrubě strouhaný tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |