Nutriční hodnoty (Podzimní dort se švestkami a perníkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 764 kJ / 3 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 106,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,25 g |
| Tuky | 164,05 g |
| – nasycené | 80,52 g |
| – nenasycené | 72,40 g |
| –– mononenasycené | 50,87 g |
| –– polynenasycené | 21,53 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 9,75 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 729 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 325,69 g |
| – cukry | 220,97 g |
| ––– laktóza | 37,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g sušenek Spekulatius (kořeněné sušenky z Belgie a Holandska), k dostání ve větších supermarketech) | Sušenka | 200 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 700 g 700 g tvarohu či krémových sýrů nebo jejich kombinace (to je nejlepší) | Tvaroh polotučný | 700 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 80 - 100 g 80 - 100 g cukru | Cukr bílý | 90 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 25 g 25 g strouhaného perníku | Perník strouhaný | 25 g |
| 8-10 8-10 švestek | Švestky čerstvé | 180 g |
| 2 PL 2 PL datlového/agávového/javorového sirupu | Sirup citronový | 30 ml |
| 2 ČL 2 ČL vanilkového pudingu | Puding v prášku | 20 g |
| skořice, kardamon (nebo perníkové koření) | Kardamom prášek |