Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Salát niçoise 2)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie17 517 kJ /
4 187 kcal
Bílkoviny333,42 g
– z toho živočišné bílkoviny325,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,06 g
Tuky302,37 g
– nasycené78,82 g
– nenasycené196,99 g
–– mononenasycené142,81 g
–– polynenasycené54,18 g
––– omega 311,27 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 1,18 g
Sodík 40,19 g
Sůl100,32 g
Sacharidy25,18 g
– cukry15,75 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
listy listy salátu Salát hlávkový čerstvý
1 1 malá konzerva tuňáka Tuňák ve vlastní šťávě
2 2 vejce uvařená natvrdo Vejce slepičí 140 g
2-3 2-3 rajčata (nebo 4-5 cherry rajčátek) Rajče červené čerstvé 150 g
černé olivy Olivy čerstvé zralé
250 g 250 g zelených fazolí (nebo čerstvě vyloupaný zelený hrášek či čerstvé lusky cukrového hrášku) Fazolky čerstvé 250 g
5-6 filetů 5-6 filetů ančoviček Ančovičky v oleji 1100 g
2 lžíce 2 lžíce vinného octa Ocet vinný bílý 40 ml
1 lžíce 1 lžíce francouzské hořčice Hořčice dijonská 15 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
6 lžic 6 lžic olivového oleje Olej olivový 66 ml
trošku trošku nasekaného estragonu (není nutné) Estragon sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.