Nutriční hodnoty (Salát Niçoise 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 517 kJ / 4 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 333,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 325,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,06 g |
| Tuky | 302,37 g |
| – nasycené | 78,82 g |
| – nenasycené | 196,99 g |
| –– mononenasycené | 142,81 g |
| –– polynenasycené | 54,18 g |
| ––– omega 3 | 11,27 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 40,19 g |
| Sůl | 100,32 g |
| Sacharidy | 25,18 g |
| – cukry | 15,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 ledový salát (nebo hlávkový) | Salát ledový čerstvý | 400 g |
| 1 plechovka 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě | Tuňák ve vlastní šťávě | |
| 2 2 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 2-3 2-3 rajčata (nebo 4-5 cherry rajčátek) | Rajče červené čerstvé | 150 g |
| černé olivy (podle chuti) | Olivy čerstvé zralé | |
| 250 g 250 g zelených fazolek (nebo čerstvě vyloupaný zelený hrášek či čerstvé lusky cukrového hrášku) | Fazolky čerstvé | 250 g |
| 5-6 filetů 5-6 filetů ančoviček | Ančovičky v oleji | 1100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 40 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce francouzské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 6 lžic 6 lžic olivového oleje | Olej olivový | 66 ml |
| trošku trošku nasekaného estragonu (není nutné) | Estragon sušený |