Nutriční hodnoty (Salát niçoise 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 517 kJ / 4 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 333,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 325,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,06 g |
Tuky | 302,37 g |
– nasycené | 78,82 g |
– nenasycené | 196,99 g |
–– mononenasycené | 142,81 g |
–– polynenasycené | 54,18 g |
––– omega 3 | 11,27 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 40,19 g |
Sůl | 100,32 g |
Sacharidy | 25,18 g |
– cukry | 15,75 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
listy listy salátu | Salát hlávkový čerstvý | |
1 1 malá konzerva tuňáka | Tuňák ve vlastní šťávě | |
2 2 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
2-3 2-3 rajčata (nebo 4-5 cherry rajčátek) | Rajče červené čerstvé | 150 g |
černé olivy | Olivy čerstvé zralé | |
250 g 250 g zelených fazolí (nebo čerstvě vyloupaný zelený hrášek či čerstvé lusky cukrového hrášku) | Fazolky čerstvé | 250 g |
5-6 filetů 5-6 filetů ančoviček | Ančovičky v oleji | 1100 g |
2 lžíce 2 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 40 ml |
1 lžíce 1 lžíce francouzské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
6 lžic 6 lžic olivového oleje | Olej olivový | 66 ml |
trošku trošku nasekaného estragonu (není nutné) | Estragon sušený |