Nutriční hodnoty (Moravský vrabec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 030 kJ / 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 99,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,31 g |
Tuky | 21,98 g |
– nasycené | 5,38 g |
– nenasycené | 11,13 g |
–– mononenasycené | 9,53 g |
–– polynenasycené | 1,60 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 24,85 g |
– cukry | 9,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g masa - vepřové plecko | Vepřová plec | 500 g |
1 1 silnější plátek bůčku | Vepřový bok | |
trochu trochu sádla na opečení (ne moc, maso je již dost mastné) | Sádlo vepřové | |
2 2 větší cibule nakrájené nadrobno | Cibule čerstvá | 140 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku prolisovaného | Česnek čerstvý | 35 g |
1 lžička 1 lžička kmínu (dáme více či méně dle vlastní chuti) | Kmín | 5 g |
1 špetka 1 špetka soli (dá se přisolit později) | Sůl mořská | 1 g |
trochu trochu černého mletého pepře | Pepř černý mletý | |
hladká mouka na zaprášení | Mouka pšeničná hladká | |
1-2 hrnky 1-2 hrnky vody (i více dle potřeby při pečení) | Voda | 375 ml |