Nutriční hodnoty (Tymiánové kuře s olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 558 kJ / 1 090 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 80,09 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,09 g | 
| Tuky | 38,05 g | 
| – nasycené | 9,50 g | 
| – nenasycené | 27,51 g | 
| –– mononenasycené | 21,82 g | 
| –– polynenasycené | 5,69 g | 
| ––– omega 3 | 0,42 g | 
| Vláknina | 16,14 g | 
| Cholesterol | 90 mg | 
| Sodík | 286 mg | 
| Sůl | 0,51 g | 
| Sacharidy | 85,19 g | 
| – cukry | 9,12 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 300 g 300 g horních kuřecích stehen | Kuřecí stehenní řízky | 300 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 600 ml 600 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 600 ml | 
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml | 
| 4 plátky 4 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 6-8 6-8 malých brambor | Brambor zimní | 350 g | 
| 10 10 zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g | 
| 2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu (čerstvý nebo sušený) | Tymián sušený | 5 g | 
 
	