Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s karamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 33 110 kJ / 7 914 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,98 g |
| Tuky | 378,23 g |
| – nasycené | 231,70 g |
| – nenasycené | 133,88 g |
| –– mononenasycené | 116,57 g |
| –– polynenasycené | 17,31 g |
| ––– omega 3 | 2,23 g |
| Vláknina | 51,36 g |
| Cholesterol | 1,60 g |
| Sodík | 419 mg |
| Sůl | 1,48 g |
| Sacharidy | 1 002,68 g |
| – cukry | 496,08 g |
| ––– laktóza | 7,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 400 g 400 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 400 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 6 6 větších jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| šťáva ze 2 citronů | Citrón čerstvý | |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 100 g 100 g rozinek | Rozinky | 100 g |
| 100 100 g špalíčků mandlí | Mandle neloupané | |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 sáčky 2 sáčky vanilkového pudinku | Puding v prášku | 96 g |
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| máslo na vymaštění plechu | Máslo kravské |