Nutriční hodnoty (Hrášková polévka se slaninou a krutonem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 751 kJ / 658 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,48 g |
| Tuky | 25,62 g |
| – nasycené | 10,17 g |
| – nenasycené | 15,30 g |
| –– mononenasycené | 11,53 g |
| –– polynenasycené | 3,77 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 29,50 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 65,90 g |
| – cukry | 22,98 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | |
| 350 g 350 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 350 g |
| 750 ml 750 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 750 ml |
| 3 plátky 3 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 1 plátek 1 plátek toastového chleba | Toast pšeničný tmavý | 20 g |
| 1 hrst 1 hrst pažitky | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý |